Contacteer ons via mail of telefoon.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alterne

(BE/EE/DK)
Dream folk
Het nieuw gevormde trio, Alterne nodigt de luisteraar uit in een sfeervol universum waar innovatie en traditie samenkomen. De muziek, die je zou kunnen omschrijven als dream folk, combineert elementen uit traditionele muziek met moderne songwriting in het Deens.

Het trio bestaat uit Ida Marie Jessen uit Denemarken, wier kristalheldere zang de luisteraar meeneemt naar een universum dat aspecten van de vele facetten van het leven verkent. De Belg Oscar Beerten, die geworteld is in de Scandinavische volksmuziek, drukt zich uit op viool, de Noorse hardangerviool en gitaar. De Estse Maimu Jõgeda weet traditie en verwieuwing te kunnen samenvloeien met charismatisch accordeonspel.

Deze kruisbestuiving vond zijn wortels in Finland, waar de drie muzikanten uit Denemarken, België en Estland elkaar vonden als studenten aan de Sibelius Academy in Helsinki. Finland bracht op die manier een ideaal creatief fundament om de muzikale dialoog aan te gaan. Alle drie hebben ze een bagage in traditionele- en hedendaagse folkmuziek waarbij zij zich hebben ondergedompeld in verschillende muziekstijlen en scenes vanuit verschillende hoeken van Europa. Dit breed scala aan muzikale vocabulaires worden dan ook benadrukt in de muziek van Alterne.

De muziek kan worden omschreven als “Dream folk” en combineert elementen uit zowel folk, popmuziek als ambient. Met originele, zelfgeschreven muziek waarbij elementen uit traditionele muziek uit zowel Scandinavië als Centraal-Europa op creatieve wijze worden benaderd, creëert Alterne een muzikaal portret waarin een innovatieve benadering van folkmuziek samensmelt met traditie.

Hun debuutalbum zal op 19 april 2024 verschijnen onder het Deense label ‘Go Danish Folk Music’. Ter gelegenheid van de release van het album zullen ze in april en mei 2024 een tournee maken door België en Denemarken. Na vele maanden intensief werken in de studio. Het album vertegenwoordigt het hoogtepunt van hun toewijding en muzikale onderdompeling, en het trio is enthousiast om hun werk aan de luisteraars te presenteren.

Label:
Go Danish Folk Music
Agent:
lies@beroots.be
Pers foto:

“The record label calls this album dream folk, but there’s plenty of crunch and bite to the music in the debut from this trio from Denmark, Belgium and Estonia”

Rootsworld (USA)

Releases

Alterne
(2024)

Discover other artists

Tom & Aurélie

Ceci n'est pas un duo

Marvara

Feel-Good Folk Music

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij BeRoots persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om onze nieuwsbrief naar jou te kunnen sturen, of je te contacteren om gevraagde info te verschaffen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via lies@festivaldranouter.be of op het nummer +32 57 44 69 33.