Contacteer ons via mail of telefoon.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tom & Aurélie

(BE)
Ceci n'est pas un duo
Een buitenbeentje dat door hun zin voor het absurde, de magische klankkleuren en een theatrale aanpak vol fantasie en subtiele virtuositeit, het publiek achterlaat met een warm en opgeladen gevoel.

Achter de band Tom & Aurélie schuilen de Vlaamse Tom Theuns en de Waalse Aurélie Dorzée. Een koppel – zowel in de liefde als op het podium- dat al menig binnenlandse én buitenlandse podia betoverde met hun eigenzinnige maar subtiele muziek.

Tom & Aurélie, dat is folk met een flinke scheut absurdisme en humor. Ze ontkrachten clichés, overstijgen hokjes en bouwen bruggen. Tussen Vlaanderen en Wallonië. Tussen realiteit en fictie. Tussen norm en alternatief. Tussen traditie en het nu.

Door hun unieke (soms zelfgebouwde) instrumenten creëert het tweetal een surrealistisch universum. Trompetviool, viola d’amore, zingende zaag, sitar, “bas-zouki”, mini gitaren en andere snaren… Voeg daarbij hun meanderende stemmen, van raspend tot fluweelachtig, en teksten in verschillende talen, zowel verzonnen als bestaand.

Dat Tom & Aurélie bekroond werden tot Beste Live Band met een Flanders Folk Award is meer dan terecht. Live is dit koppel muzikanten de garantie voor een concert dat je verwondert en meesleept door verschillende emoties. Een buitenbeentje dat door hun zin voor het absurde, de magische klankkleuren en een theatrale aanpak vol fantasie en subtiele virtuositeit, het publiek achterlaat met een warm en opgeladen gevoel.

Label:
Homerecords.be
Agent:
lies@beroots.be (worldwide excluding UK)
Agent:
chris.wade@stradamusic.com (UK)
Rider:

“Great chemistry, a great sound and a solid future”

Rootsworld (USA)

“Tom & Aurélie proof to be one of the most inventive European folk related groups”

Folkworld (DK)

Video's

Tom & Aurélie
Video afspelen
Tom & Aurélie
Video afspelen

Releases

The Seven Gardens
(2022)
Elixir
(2019)
L'art de Voler
(2015)
La Création du Monde
(2012)
The Hour of the Wolf
(2010)
Hypnogol, journal d'un capitaine
(2007)

Discover other artists

Alterne

Dream folk

Marvara

Feel-Good Folk Music

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij BeRoots persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om onze nieuwsbrief naar jou te kunnen sturen, of je te contacteren om gevraagde info te verschaffen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via lies@festivaldranouter.be of op het nummer +32 57 44 69 33.